Topp bilde sommer 2011
     Du er nå inne på hjemmesiden til Kapp Båtforening. Vi holder til på historisk grunn ved Kapp Melkefabrikker på vestsiden av Mjøsas bredd

  Startside  
  Om oss  
  Styret  
  Vedtekter  
  Båtkroa  
  Historie  
  Linker  
  Avtaler  
  Galleri  
  Gjestebok  
  Båtvett  båtbilde 09a  - Kurs i Båtførerprøven helgen 10. - 11. april 2010 temp0007_t_edge


I samarbeid med Folkeuniversitetet ble det gjennomført kurs i båtførerprøven nede i Båtkroa. Som de fleste nå er klar over, er det obligatorisk for båtførere under 30 år med bestått båtførerprøve for lovlig å kunne føre båt over 8 meter med motor over 25 hestekrefter. Snitt alderen på kursdeltagerne var også ganske lav, noe som reflekterer de nye reglene. Kurset var av høy kvalitet og med kursleder med lang maritim erfaring har vi misstanke om at også mange over 30 år ville hatt stort utbytte av kurset. Vi får se om et nytt kurs kan kjøres før neste sesong.
En stor takk til initiativ taker Dag Einar Aas, huskommiteen og andre som gjorde kurset mulig!

 
havna sør  - Søknad om båtplass eller leie av plass i havna temp0007_t_edge


Frist for levering av søknad om båtplass for 2010 gikk ut 1. februar og årets havnekabal er ferdig fordelt. Dersom du enda ikke har sendt inn dine ønsker er det aldri for sent, du kommer bare lenger ut i køen. 
Send inn søknad snarest dersom du ønsker båtplass eller ønsker endring i forhold til en båtplass du allerede har og vi skal hjelpe deg som best vi kan.
Husk at søknaden skal inneholde utfylt skjema med info om deg og båten din (se under) OG kopi av gyldig forsikringsbevis.

Gyldig forsikringsbevis skal sendes inn hvert år, så lenge du har båt i havna.

Du kan enten fylle ut skjema vedlagt post utsendelse uke 46/09 eller laste ned skjema her over internett her. Ved sistnevnte følges framgangsmåte: 1. Trykke
på linken her  eller under "Skjema, lister og søknader" på høyre side av siden. 2. Fyll inn informasjon i skjema. 3. Lagre ferdig utfylt dokument lokalt på din PC. 4. Send ferdig utfylt skjema som vedlegg til havnekomiteen - havna@havna.org. (også link på høyre side på denne siden)

 
vinnere09a  - Kapp båtforening inngår avtaler om medlemsfordeler temp0007_t_edge


Nå i disse vinteropplagstider er det smart å gå over det tekniske på båten når den står på land. Nye batterier, kanskje en varmer eller en ny tøff kartplotter til far... Da er det greit å vite at man kan få gode priser på dette hos lokale leverandører. Vi har kun en avtale på plass foreløpig, men flere er på gang. Se under "avtaler" på toppmenyen eller klikk her!

 
kara09a  - En sesong er ubønnhørlig over...på tide med vinter aktiviteter temp0007_t_edge


Havna er tom og stille og båtene hutrer under presenningene sine. En båtsesong med mye variert vær er definnitivt over. Fornøyd eller ikke, på tide å finne på noe som kan fylle de mørke vinterkveldene.
Vi har fått mange hendvendelser angående båtfører prøven, og prøver å sy sammen et kurs nå i vinter. Vi kommer tilbake med mer omkring dette ertter årsmøtet. Vi vet at mange allerede har dette kurset, men håper at også disse har lyst til å møte opp til en båtprat, og kanskje bidra med litt livserfaring under kurskveldene.

 
3c09s  - Full fart under "Mjøsa Grand Prix 2009" 27 - 28 juni temp0007_t_edge


Med knallvær og mange deltagere i under Mjøsa Grand Prix ga helgen 27 - 28 juni et kjært gjensyn med fartsglade sørlendinger. Vår dugnadsgjeng la ned en fantastisk innsats og leverte nok en gang et stevne i toppklasse. Blikk stille vann gjorde kanskje offshore løpet litt tamt, men det virket som de fleste aktive var fornøyde uansett. Her er resultater

 
Sjøvett13  - Flott levert av Redningsselskapet!! temp0007_t_edge


Onsdag 10. juni arrangerte vi en runde med grunnleggende sjøvett opplæring for barn og ungdom nede i båthavna. Bra oppsluttning med rundt 40 personer som dukket opp. Redningsselskapet møtte opp med redningsskøyta Rauna, noe som var svært populært for både barn og fedre... Vi begynner å få mange juniorer med egen båt nede i havna, og disse fikk en fin og interresant gjennomgang om både grunnleggende sjøvett, kjøreregler på sjøen og nyttige tips fra en engasjert foredragsholder Frode Rostad fra Redningsselskapet. Etterpå var det vaffelservering og båttur med Redningsskøyta Rauna. Mer om saken her!
En STOR takk til Rednigsselskapet for deres bidrag. Vil også minne om Redningsselskapets sommerskole som arrangeres i august i samarbeid med Musikkskolen/Per Inge Høyberg. Link her; http://www.nssr.no/ung/Sommerskole Her er det fortsatt plasser igjen, og bare å melde på barna på en ukes interessant og nyttig opplæring.

 
dugnad09small  - Stordugnad og vårfest med rekordoppmøte og fart 25.04 temp0007_t_edge


Sola skinte på arbeidsvillige medlemmer som hadde møtt opp til sesongens første dugnad. Over 50 personer var innom i løpet av dagen, noe som vitner om bra interresse for å sette havn, bygninger og område i stand til sesongen.
Litt senere på kvelden møtte folk opp på Båtroa til vårfest med No Name. Litt stille tidlig på kvelden, men når bandet begynte å spille tok det skikkelig av.

Les mer om sakene HER! (med bilder)

 
Teama04.03small  - Vinterens aktiviteter 2009 gjennomført temp0007_t_edge


Til tross for kulde og vintermørke, var det mange som fant veien ned til Båtkroa til våre annonserte temavelden. Spesielt morro var det at så mange av de som har vært med å grunnlegge og bygge opp foreningen og havna stillt opp.
Barnedisco, temakveld om sikkerhetsutstyr i båt, historiefordrag og to runder med tema om båter i sjøen ligger bak oss. Vi takker alle som har bidratt med foredrag, bilder, historier og stoff + selvsagt de fra huskomiteen som har stått for bevertning og stell av lokalet.
Nå er våren her, og det er på tide å starte med sosiale tiltak for alvor. Stay tuned for action!

 
båtbilde 09a  - Sjokkerende nyheter! Lykke kan ikke måles i fot!! temp0007_t_edge


Etter nøye vitenskaplige undersøkelser foretatt av Norsk Gallup i samarbeid med Båteiernes interesseorganisasjon framkommer det tydelig at antall fot ikke har direkte sammenheng med båtlykke. Dette er sjokkerende nyheter for de fleste, men kommer nok kanskje ikke som noen bombe for de som har fred i sjelen når de tøffer rundt i sin lille tresnekke med Marna motor fra 1934... Mer om saken senere!

 
data09b  08.01.09 - KBF oppe på web temp0007_t_edge


For at KBF styre og komiteer effektivt skal kunne formidle informasjon til sine medlemmer, har vi nå opprettet en enkel hjemmeside. Det er foreløpig sparsomt med informasjon på sidene, og layout er heller ikke av de sprekeste. Dette håper vi å kunne gjøre noe med utover sesongen, og med dere medlemmers hjelp etterhvert få en hjemmeside som kan være til nytte og glede.

 


Klikk på punkt for detaljer!

temp0007_barleft Kommende aktiviteter temp0007_barright

 

- Sjøen for alle, på Telenor Arena, Fornebu 12.- 16. mars 2014
ref www.norboat.no

temp0007_barleft Aktuelt og reportasjer temp0007_barright

-

temp0007_barleft Eldre artikler og saker temp0007_barright
Artikler 2009 og 2010
-
temp0007_barleft Skjema, lister og søknad temp0007_barright

- Liste over havnevakter for året sendes ut i løpet av april.

Listene er også lagt ut i vaktrommet og slått opp på tavla i havna.

 
temp0007_barleft Kontakt temp0007_barright


E-post til KBF og Styret:
post@kappbatforening.no

E-post til havnekomiteen:
havnesjef@kappbatforening.no

E-post til huskomiteen:
huskomite@kappbatforening.no 
 
Sidene ble sist oppdatert 21.februar 2014            -        Send stoff til nettsidene til vår kontaktadresse: post@kappbatforening.no            -         Sidene vises best i oppløsning 1024 x 768 og høyere!